Studiopäiväkirja II - music, magic & more

Tiistai 8.3.2011 klo 10.27 - Jarspis


NOTE! Älä lue blogimerkintää, ellet ole lukenut studiopäiväkirja ykköstä!! Löytyy täältä.

 

Päivä 17, elokuu 2010
Kuuntelemme ep:lle sovitut biisit läpi ja listaamme asiat, jotka pitää vielä äänittää. Päädytään siihen, että epävireiset kitarat korvataan vireisillä, muutaman biisin laulut lauletaan paremmin, sekä lisäillään taustalauluja ynnä muuta härpäkettä sinne tänne.

Päivä 18, elokuu 2010
Hessu ja Kimmo äänittävät kitarat. Soundi on paras ikinä. Kimmon mietteet ko. sessiosta voit lukea täältä. 

Päivä 19, syys- tai lokakuu 2010
Menen Hessun kanssa studiolle jossa Hessu soittaa narulle tamburiinia, mutta ei onnaa. Hessu sanoo harjoittelevansa ensin ja yrittävänsä sitten uudestaan. Siirrymme akustiseen kitaraan, jota soittelemme vuorotellen, kunnes tajuamme ettemme osaa soittaa riittävän Kimmomaisesti. Toteamme, ettei akkari ehkä sovikaan kappaleisiin.

Päivä 20, loka- tai marraskuu 2010
Laulan leadit Hymikseen. Kertseihin menee koko päivä.

Päivä 21, helmikuu 2011
Kimmo laulaa kaikki puuttuvat taustalauluosuutensa, sekä omasta mielestään aiemmin huonosti lauletut osuutensa ykkösellä. Se on täysin pro, ja sitä paitsi suuttuu jos muuta väitän/kirjoitan studiopäiväkirjaan.

Päivä 22, helmikuu 2011
Hessu laulaa studiohämärän hiljaisuudessa ja ylhäisessä yksinäisyydessä taustansa, sekä soittaa timanttiset tamburiiniraidat.

Päivä 23, maaliskuu 2011
Laulan uudet ja paremmat leadlaulut Homikseen, Pikkikseen ja Läpikseen. Syömme pitsan puoliksi. Hessu editoi lauluraitoja ja minä leikin tuottajaa kommentoimalla jotain laulusoundin taajuusalueeseen liittyvää. Hessu huomioi kommenttini panaroimalla kitaraa.

Päivä 24, maalis- tai huhtikuu 2011
Hessu editoi, jonka jälkeen Kimmon isoveli Pete miksaa. En ole paikalla, mutta tämän täytyy olla nopea läpihuutohomma. Nostan kotona jalat pöydälle ja odottelen kahvimuki kädessä levyn ilmestymistä levykauppoihin.

Tarina jatkuu samalla lepakkokanavalla, samaan lepakkoaikaan, kun pitkäsoiton esituotanto saadaan käyntiin.

Stay tuned!

–Jarspis