JARSPIS LP kuulumiset 13.2.2012

Maanantai 13.2.2012 klo 10.49 - Jarspis


Äänimiehemme Pekka lähestyi minua sähköpostiviestillä, jossa oli lueteltuna pitkäsoitolta puuttuvat elementit. Lista oli (tavallaan) sen verran lyhyt, että ajattelin olevan aika jakaa tähänastiset saavutukset kanssanne, rakkaat lukijat.

21.10.2011

Pekka säätää. On sovittu, että äänitykset hoidetaan selvin päin (jota muuten Hessun kanssa pidämme myöhemmin todella käsittämättömänä ideana), mutta tänäänpä vasta treenataan! Kohta menee biisit vaikka unissaan. Ilta päättyy paikalliseen, jossa tarkistetaan Kianan keikkakunto.

22.10.2011

Laskeudun treenikselle, jossa Pekka on ehtinyt säätää jo pari tuntia. Näppäränä jätkänä hän on myös askarrellut soittotilaan kattovalon, sekä tarkkaamoon äärimmäisen kätevän naulakon!

Kimmo saapuu. Pekka äheltää 9 metrisen johdon putkea pitkin soittotilasta tarkkaamoon. Kimmo istuu kitara kädessä valmiina tositoimiin. Pekka säätää.

Käydään röökillä ja äänitetään. Levy.

Kimmo vetää 13 biisin demokitarat klikin mukaan ja soittaa viidesti väärin. Nyt alkaa jännittää. Pitää soittaa bassoo pariin biisiin.

Basismi kulkee timanttisesti, joten vedänkin demot kaikkiin biiseihin. Total pro.

Pitsat tilattu, vedän vielä demolaulut.

9.12.2011

Bassojen äänitykset aloitetaan tänään. Olen etuajassa ja hyödynnän sen soittelemalla bassoa. Rummut ja kitarat on äänitetty jo aiemmin demojen päälle. En ollut paikalla, mutta sehän nyt ei kovin vaikeaa ole voinut olla.

Pekka saapuu. Jauhetaan, siivotaan, säädetään. Äänitykset aloitetaan kuitenkin melko nopeasti ja soitellaan jotain viis biisiä. Jumitamme pakkiksen jazzia kun Hessu saapuu, ja siihen myös jämähdämme. Päätämme päivämme vedettyjen kuunteluun. Hessu kelpuuttaa yhden.

10.12.2011

Päivä käynnistellään hyvissä ajoin juomalla litratolkulla kahvia. Toimii kuin hyvän stimulantin kuuluukin ja basismi on eiliseen verrattuna timangia.

Hessu saapuu kakkospannun aikoihin, ja kelpuuttaa kahvittelun lomassa jokusen biisinkin. Pari sovitusta menee uusiksi ja jotkut pitää kuulemma soittaa skarpisti. En ymmärrä miksi.

Soitto kulkee kivasti ja yhdeksän biisiä saavuttaa Hessun hyväksynnän kun on aika lähteä Vuohi Median pikkujouluihin.

7.1.2012

Luulin soittavani punkbändissä, mutta Hessu ideoi jamaicatyylisiä bassoliidejä joka paikkaan. Neljän biisin äänittämiseen tuhrataan koko päivä.

8.1.2012

Lauluäänitystä koko päivä. Miks ei vaan vetäis niin että kuulostaa hyvältä?

9.1.2012

Laulaminen jatkuu. Eilen saatiin jotain vajaa neljä biisiä sinne päin. Hessu on jotenki tosi tarkka noista vireistä ja muista, en ymmärrä miks.

Tuottaja nukahti, nyt saa vetää niinku haluu!

13.1.2012

Ainakin rmk el pitää laulaa vähän kännissä. Muuten ei oo fiilistä.

11.2.2012

Kuukauden äänitystauko takana. Pekka on unohtanut muistiinpanot kotiin, mutta vaikeat biisit puuttuu kokonaan, se tiedetään. Vedän lämmittelyksi riksu-elliä, joka yllättäen kulkee, joten se tuleekin vetästyä selvänä.

12.2.2012

Ote Pekan muistiinpanoista: sinis, koita tunettaa, kaikki puuttuu.


Jatkuu, kun jatketaan.. –Jarspis