La-la-la-lappeenranta

Maanantai 7.6.2010 - Jarspis


Mikähän siinä on, että kun menee keikalle Itä-Suomeen, juodun bissen määrä on ihan käsittämätön. Varsinkin mulla on todella huono viinapää, enkä siksi montaa tuoppia ennen keikkaa yleensä juokkaan. Me ajeltiin kohti Lappeenrantaa tammikuussa -09, Kimmo ajoi ja me dokattiin Heikin kanssa koko matka. Oltiin silti täydellisyyttä hipovassa soittovedossa kun keikka koitti. Mesta oli pikkuinen baari, jonka nurkassa vedettiin, niin että yleisö oli pääosin sivussa, eikä lavan edessä. "Pa":t jäi mieleen, se oli semmonen nelikanavainen mikserivahvistin, johon vedettiin siis vaan laulut, muut tuli kuuluville luonnollisia reittejään. Siinä on sitä stereokuvaa ja tietysti meininkiä. Turha varmaan edes mainita, ettei ollut puhettakaan kompuroista tai kaiuista.

Me vedettiin hyvin, samoin paikallinen Bullet Court. Keikkojen jälkeen hengailtiin, jututettiin alkuasukkaita ja Hessu huijas mut jopa juomaan yhden tequilan (ajoin silti seuraavana "aamuna" kotiin, nollat puhaltaneena!). Jatkomesta oli paikallinen treenikämppä, "rottala", jonne kokoontuikin bändien lisäksi mukavasti muutakin porukkaa. Bullet Courtin rumpali Torso tosin kävi välittömästi pötköttämään keskelle lattiaa. Rottalaan päästyämme huomasin Hessun hävinneen ja aloin tietysti kuumeisesti selvittämään missä se on. Nousin raput ylös kadulle samalla kun puhuin Hessun kanssa puhelimessa. Hän kertoi olevansa jossain baarissa, mut ei hajuakaan missä! Astuin ulos ja Hessu astui samaan aikaan viereisestä ovesta. Kävi ilmi, että Rottala sijaitsi baarin kellarissa, ja Hessu oli erehtynyt ovesta ja päätynyt kyseiseen baariin. Yö jatkui kuunnellessa, kuinka Hessu rotuopillisiin teemoihin liittyneen keskustelun päätökseksi kertoi natsin häntä lyöneen. No onhan se kurjaa (ei sitä ollut edes sattunut!) mutta ei kai sitä aamun asti tarvii jankata.

Yöpitsat messiin ja paikallisen musamogulin, Jussin kämpille koisimaan. Ite kun nukun huonosti melkein missä vaan, lähdin käpyttelemäänn kartsalle joskus kasin aikaan. Hiljainen, talvinen viikonloppuaamu, mikäs siinä. Kahvia kioskeilta ja korvalapuissa
social distortion.

Aikani kuluksi pesin auton nesteen pihalla ikkunanpesuvälineillä!

-Jarspis