Kymppikerho ja ajan kulumisen sietämätön satunnaisuus

Lauantai 13.1.2018 klo 17.05 - jarspis


JARSPIS-yhtyettä on tosiaan vyörytetty jo kymmenen vuotta. Tuntuu helvetin pitkältä ajalta, mutta toisaalta suhahtanu ohi ihan vilauksessa. Vertailuna, soitettiin yhtyeessä nimeltä Suruvirne ennen JARSPISTA, kukin enempi ja vähempi, minä (Jarspa-män) ja Kimmo (Kimmo) vuodesta 1999 vuoteen 2008. Tuo yhdeksän vuoden pätkä tuntui, ja tuntuu edelleen, vähintään yhden ihmiselämän mittaiselta aikakaudelta. Johon verrattuna viimeisin dekadi on yksi kullin luikaus. Liittynee ilmeisesti siihen, millaista on olla nuori.

Kymmenessä vuodessa on silti ehtinyt tapahtua paljon. Ja kymmenen vuotta sitten. Vuonna 2008 tapahtui muun muassa Endstandin hajoaminen ja Punk - tauti joka ei tapa -dokkarin julkaisu. Ja tietysti JARSPIS-yhtyeen perustaminen. Nostalgiapäissäni kaivoin tietsikan syövereistä livebiisin vuodelta 2010 ja fotoja bändin alkuvuosilta 2008-2011. Täräytin läjään, var so god.

https://www.facebook.com/jarspis/videos/10155411432423299/

Biisi on bändin ekoilta demoilta löytyvä Pahaa huomenta, josta on äänitettynä albumiversiokin, tipahti Jarspis's Allstars levyltä veke. Tiedä vaikka Hessu kaivais jostain esiin ja pantais juhlan kunniaks nettiin. Tässä kuitenkin Hämeenlinnan Suistoklubilla joulukuussa 2010 tykitetty live, sekä asiaan kuuluvaa läppää. Kuvat on sieltä täältä eikä kuvaajista oikein hajuu, joten jää kreditoimatta. Tägää ittes, jos tunnistat kuvaamaasi.

Peace out ja stay tuned. Tänä vuonna nimittäin sattuu ja tapahtuu!

J-män

Avainsanat: jarspis, punk, punkrock, kaljatunnissa, punkrockallstars