NOT DEAD YET

Torstai 21.3.2019 klo 12.15 - jarspis

Noni. Säännöllisyys, sehän on hyve. Asioita on hyvä tehdä säännöllisesti. Itse käyn esimerkiksi kuntosalilla säännöllisesti, tosin viimeisin kerta jäi väliin. Mutta muuten olen pitänyt säännöllistä sykliä, kuntosalitreeni joka kymmenes vuosi. Ja seuraava kerta tosiaan häämöttää ihan tuossa seitsemän vuoden päässä. Tätä blogi -tyyppistä kirjoittelua on myös hyvä harrastaa säännöllisesti, esim. tällä lailla kerran vuodessa. Kuka näitä sen useammin jaksaa lukea?

Eniveis, asiaan. Viime vuonna orkesteri täytti kymmenen vuotta ja jotenkin ajatuksissa, keikoilla ja sosialistisessa meediassa keskityttiin tähän juhlahumuun, vaikka tietysti tavoillemme uskollisena oltiin myös ihan tekemättä mitään isoja osia vuodesta. Esimerkkinä helmikuun keikkojen jälkeen pidettiin tasan 82 päivää taukoa soittamisesta yhdessä. Jonkun mielestä voi kuulostaa oudolta, mutta kun on soittanut yhdessä yli kaksivitunkymmentä vuotta, tekee vajaan kolmen kuukauden breikki yhteissoitolle ja -fiilikselle pelkästään positiivisia asioita. Ainakin meidän tapauksessamme. Sivuhuomautuksena mainittakoon, että tuon tauon jälkeen soitettiin siis treenit, ja heti perään seitsemän viikkoa myöhemmin toiset. Tämän jälkeen soitettiin yhdeksän keikkaa seuraavan kuuden kuukauden aikana ilman yksiäkään treenejä. Ja meidän tapauksessamme tällainen tuntuu toimivan mainiosti.

Takaisin aiheeseen, eli viime vuoden kymmenenyearscelebration-humuun. Varsinkin tuo jälkimmäinen kaksoiskvartaali, eli puolivuotiskausi, piti boogien jotenkin tosi kovana ja ajatus siitä, että tätä vähän vasemmalla kädellä yhden miehen sivuprojektina alkanutta laivaa on ajettu jo kymmenen vuotta, sai ainakin allekirjoittaneen välittäjäaineet sinkoilemaan synapsirakkuloista synaptisen raon kautta postsynaptisen solun reseptoreihin ja takaisin. Ehkä tästä syystä vuoden vaihtuminen aiheutti jonkinlaisen krapulan ja pysyttelimme jälleen vuoden pari ensimmäistä unssia kaukana treenikämpältä. Yllättäen innostuimme kuitenkin taas virittämään kielet ja kalvot ja painamaan sen verran recciä, että saatiin viimeisen parin vuoden aikana kasaan raavitut, sekä muutamat aiemmilta levyiltä yli jääneet biisit soitettua demoversioina talteen kasetille, joka nykyaikana tietokoneenakin tunnetaan. Taka-ajatuksena tietenkin julkaista uutta musaa! Ensi kertaa sitten vuonna 2015 julkaistun Ulkoa opeteltu asenne -levyn jälkeen. Josta voisi vetää johtopäätöksen, että johan olisi aikakin!

Ajatuksena oli tempaista talteen ensimmäinen otto joka biisistä, jotta autenttisuus säilyy, ja toimittaa demot tuottajatyyppiselle hahmolle kuunneltavaksi (That’s right, ulkopuolinen tuottaja remmissä, on se silti DIY). No ensimmäiset otot oli vähän liiankin ”autenttisia”, joten säästettiin kolmannet otot, joissa virheiden määrä oli exponentiaalisesti alentunut. Me ollaan pro, mutta ei sentään ihan niin pro. Mä soitan bändissä nimeltä Huuto! ja Hessu bändissä nimeltä Scum Orchestra, eli ihan otsikkotasolta voi jo päätellä, että ei tässä mitään Vain Elämää -taustabändin muusikoita olla. Toki voitaisiin halutessamme tietysti olla.

Back to the business like show business. Uuden musan alkuräjähdys on tapahtunut ja uutta julkaisua on tarkoitus tiputella. En tiedä vielä milloin, mutta ajatuksissa olisi ep, joten ei kai semmosen äänittäminen voi edes meidän deadlinejä venyttävällä tyylillä kestää kovin kauaa. Mitenkään. Eli kesällä pihalle. Juhannusaattona. Se olis kova. Mutta katotaan ny. Ei lupailla mitään. Mutta kun uuden musan aiheeseen päästiin, niin paljastan salaisuuksien savuverhoa sen verran, että ihan tässä näillä näppäimillä on yksi pieni yllätys hihassa meillä. Pysy siis viritettynä ja tarkkaile dataympäristön koodekseja!

Vielä tähän loppuun todettakoon, näin vaalien alla, että mikäli jollakulla on vielä epäselvää meikämandoliinoksen ja muun orkesterin puolueelliset ajattelumallit, niin me tykitetään rocknrollshow parin viikon päästä Hyvinkääläisen eduskuntavaaliehdokkaan vaalibileissä. Toverin puolueen kun selvität meidän lyriikoita kuunnellen, voit saada selville paikan ja päivämääränkin. See ya in the pit!

J-män

Avainsanat: jarspis, kalja tunnissa, kahvi tunnissa, punk, punkrock

KYMMENENYEARSCELEBRATION / RMKJRSPSFEST - tour

Perjantai 13.4.2018 - Tiedote, vapaa julkaistavaksi

Perjantai 13. ja arska paistelee! Omaan korvaan kuulostaa siltä, että JARSPIS-yhtye voisi perinteikkäästi laskea ilmoille tiedotteen! Ja tässähän se tulee.

Näppärimmät ovatkin jo aavistaneet, että yhteisömme täyttelee pyöreitä tänä kesänä. Ja juhlan kunniaksi olemme suunnitelleet jo kuukausien ajan erinäisiä karnevalistisia multihuipentumia meidän ja teidän iloksi. Ja kuten kaikki tietävät, hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Noh, me suunniteltiin huonosti ja toteutellaankin totutun laiskasti ja ei ihan sata prosenttisella efortilla.

Jotain kuitenkin! Nuorison suosikkiyhtye Anal Thunder täytti kakskymppiä ja julkaisi 20 minuuttisen ääni- ja kuvatallenneteoksen. Se oli ihan kova. Varttuneemman väen ihan ok:na pitämä JARSPIS on ikäänkuin puolimatkan krouvilla, joten 10 minuuttinen vastaava olis kovishomma! Siihen emme kuitenkaan ryhtyneet, emmekä edes suunnitelleet ryhtyvämme. Sen sijaan tehtiin itse vanhaan kunnon DIY-tyyliin joku about kolmen minsan biisi ja siihen nasta video! Tai ei se ole ihan valmis vielä, mutta julkaistaan ihan varmasti tänä vuonna. That's a promise! Mutta siitä tuonnempana.

Nyt kun aurinko paistaa ja lettuja syö, niin innostuu meidänkin kaltainen kaavoihin kangistunut shortsibändi buukkaamaan keikkaa. Kesällä vedetään, kun on hyvin energiaa ja hyvää meininkiä ja d-vitamiinia. Ei paljasteta vielä tarkkoja ajankohtia, koska osa hommista on yhä auki, ja on jotenkin lesompaa ilmoittaa isompi läjä keikkoja kerralla. Sen verran voi paljastaa, että merkittävimmät kulttuurikaupungit nyt ainakin kierretään. Kiertueen nimeksi kaavailtiin (tai siis ihan itsekseni tässä oikeasti muilta mitään kyselemättä kirjoitan ja kaavailen t: Jarspis) ehkä maailman pisintä ja siististi kaksiosaista nimeä:

KYMMENENYEARSCELEBRATION / RMKJRSPSFEST - tour

Tämä siksi, etten osannut päättää kumpi on paras. Tai rmkjrspsfest on parempi, ja just nyt ajankohtainen mut toi toinenkin on ihan jees. Keikat käyntiin heti kun illallakin tarkenee, about, pysy kuulolla!

Avainsanat: jarspis, punk, punkrock, kaljatunnissa, punkrockallstars

Kymppikerho ja ajan kulumisen sietämätön satunnaisuus

Lauantai 13.1.2018 klo 17.05 - jarspis

JARSPIS-yhtyettä on tosiaan vyörytetty jo kymmenen vuotta. Tuntuu helvetin pitkältä ajalta, mutta toisaalta suhahtanu ohi ihan vilauksessa. Vertailuna, soitettiin yhtyeessä nimeltä Suruvirne ennen JARSPISTA, kukin enempi ja vähempi, minä (Jarspa-män) ja Kimmo (Kimmo) vuodesta 1999 vuoteen 2008. Tuo yhdeksän vuoden pätkä tuntui, ja tuntuu edelleen, vähintään yhden ihmiselämän mittaiselta aikakaudelta. Johon verrattuna viimeisin dekadi on yksi kullin luikaus. Liittynee ilmeisesti siihen, millaista on olla nuori.

Kymmenessä vuodessa on silti ehtinyt tapahtua paljon. Ja kymmenen vuotta sitten. Vuonna 2008 tapahtui muun muassa Endstandin hajoaminen ja Punk - tauti joka ei tapa -dokkarin julkaisu. Ja tietysti JARSPIS-yhtyeen perustaminen. Nostalgiapäissäni kaivoin tietsikan syövereistä livebiisin vuodelta 2010 ja fotoja bändin alkuvuosilta 2008-2011. Täräytin läjään, var so god.

https://www.facebook.com/jarspis/videos/10155411432423299/

Biisi on bändin ekoilta demoilta löytyvä Pahaa huomenta, josta on äänitettynä albumiversiokin, tipahti Jarspis's Allstars levyltä veke. Tiedä vaikka Hessu kaivais jostain esiin ja pantais juhlan kunniaks nettiin. Tässä kuitenkin Hämeenlinnan Suistoklubilla joulukuussa 2010 tykitetty live, sekä asiaan kuuluvaa läppää. Kuvat on sieltä täältä eikä kuvaajista oikein hajuu, joten jää kreditoimatta. Tägää ittes, jos tunnistat kuvaamaasi.

Peace out ja stay tuned. Tänä vuonna nimittäin sattuu ja tapahtuu!

J-män

Avainsanat: jarspis, punk, punkrock, kaljatunnissa, punkrockallstars

Mitä meille kuuluu?

Tiistai 23.5.2017 klo 1.54 - jarspis

Moikka!

Huomasin tuossa juurikin, että tänne meidän kotisivujen blogiosastolle ei olla paljoo kirjoiteltu viime aikoina, eli tänä vuonna. Se ei oikeastaan edes haittaa, koska nykyisin ollaan niin sosialistista mediaa, ettei näillä perinteisillä internetsivuilla kai juuri kukaan käykään. Vaiko käykö? Tarkistin tässä kohtaa sivujen kävijäseurannan ja ilmeni, että kyllä täällä sentään joku joskus käykin. Kiva juttu, ja ehkä siksi kannattaa jotain tänne kirjoitellakin. Sitä paitsi, meidän jutut on hauskoja. Meidän mielestä.

Anyway, mitä meille sitten kuuluu? No eipä paljoo. Tehtiin me tuossa alkuvuodesta pari keikkaa, jospa niistä sananen. Vuosi aloitettiin Tampereella Jack the Roosterissa. Soundcheckin ja shöwn välissä ehdittiin käydä kuikuilemassa vähän Fladderpuckia ja vähän We Are Waitingiä naapuripaarissa. Molemmat oli kovii. Molemmissahan soittaa joko Jaakko tahi Jay, ja molemmat, siis Jaakko & Jay, soittivat myös Roosterissa. No myöhässähän ne oli. Mutta kovin veti ja oli kivaa. Joku tyyppi aloitti keskustelun kysymällä, onko mulla jotain rakkautta vastaan, paidassa kun luki Rise Against ja oli sydämen kuva. Osoittautui kuitenkin ihan harmittomaksi urheilufaniksi. Ja punkrockfaniksi myös.

Pitkästä aikaa pyörähdettiin myöskin Jyväskylässä, kun Sylvia Blah kutsui. Varmaan ekaa kertaa ikinä käytettiin luppoaika järkevästi, pelattiin heavy-aliasta sekä jammailtiin bäkkärillä sähköittä uusia biisejä. Veto oli muistaakseni tiukka, mutta mehän ollaankin sovittu että soitetaan hyvin ilman erillistä muistutusta. Täälläkin juttuun lyöttäytyi joku erikoinen kaveri, vanhempi ukko jolla oli jos jonkinnäköistä tarinaa. Otti muun muassa housut pois jalasta yks kaks yllättäen.

Hyvinkäällä soitettiin keväällä parikin kertaa. Ensin Zoomibaarissa minä ja Hessu kahden, kun Kimmolle ilmaantui yllättävä sairastapaus. Samana päivänä treenattiin 10 biisiä, joista 8 toimi, ja ne soitettiin. Alkuillasta oli onneksi veto, ei ollut mitään loppuillan biletystä tämä dynaaminen duuoilu. Pelkkiä vanhoja vedettiin, kun enhän mä osaa niitä uusia kitaralla soittaa. Enkä vanhojakaan ihan oikein, mutta sinne päin! Aivan hyvä ja ok juttu oli kuitenkin.

Heti perään seuraavassa kuussa, elikkä huhtikuussa olikin sitten jo toista kertaa järjestetty HVNK PNKRCK – fest. Kahden päivän aikana yhteensä 13 bändiä, joista paras oltiin tietty me. No oli muitakin hyviä, ja paljon tuttuja soittajia myöskin. Ostin Tryerin uuden levyn ja diggailin keikan, se jos joku on hyvä bändi!

Vapun ympäristössä soitettiin vielä kahden-miehen-ylläri-mini-keikan-tyyppinen Riihimäkeläisissä kotibileissä lähestulkoon ex tempore, aiemman duokeikan tyyliin. Siis minä ja Hessu vain. Sekä ihan täyspitkä setti Hyvinkääläisissä kotibileissä kokonaisella bändillä. Kotibileissä soittaminen on kyllä ihan fine, että jos haluut että me tullaan sun kotibileisiin, niin teoriassa on ihan fifty-sixty mahdollisuudet, että saatetaan jopa harkita ehkä tulevammekin. Tai en tiiä sitte, kuitenkaan.

Keikkailun ohella ollaan mukamas yritetty edistää seuraavaa levyä, jota on kaavailtu julkaistavaksi ensi vuonna, jolloin on myöskin bändin kymppisynttärit! Mutta hidasta on ollut taas tuo kirjoitusprosessi, nimenomaan sanoituspuoli. Kimmohan lykkää riffiä ja biisiä kyllä, siitähän ei jää kiinni. Hitaasti ja varmasti sieltä kuitenkin aina välillä jotain lyriikan tynkää putoilee myös. Sanoittaminenhan on sikäli helppoa, että siinä laitetaan vaan sanoja peräkkäin riittävä määrä.

Edellisten lisäksi tapahtunut seuraavaa: Kimmo on muuttanut maalle, Heikki on soitellut jarspiksen ohella Anza Maloneyn bändissä ja itse olen pompotellut bassoa Huuto!-nimisessä rokkipändissä. Kannattaa ehdottomasti tutustua, mikäli on vielä jäänyt tekemättä. Paitsi ei ehkä kannata tutustua Kimmon landeen, jos ei kutsuta. Ja Kimmon tuntien tuskin kutsutaan.

Kesällä painetaan livehommaa niinku näin:

17.06.2017 Varjobaari, Tampere w/ Fladderpuck, ÅK-47?
05.07.2017 Bar Loose, Helsinki w/ Blossom Hill, Fladderpuck
07.07.2017 On the Rocks, Helsinki w/ Ibiza Sexfestival +TBA
28.07.2017 Torvi, Lahti w/ Jaakko & Jay
06.09.2017 Lepakkomies, Helsinki w/ Blueintheface, Blossom Hill

Että peace out, hombreenos!

 J-män

Avainsanat: jarspis, punk, punkrock, kaljatunnissa, punkrockallstars

JARSPIS-YHTYE TIEDOTTAA

Maanantai 19.12.2016 klo 6.10 - Tiedote, vapaa julkaistavaksi

Vuodenvaihteen tienoo on yhtyeellämme perinteisesti toiminut suurten ilmoitusasioiden ajankohtana. Tänäkään vuonna emme tahtoneet jäädä Pekkaa pahemmaksi (heh, heh - aukee sullekin kohta!), vaan keskitämme uutisoinnin juurikin tähän hetkeen, pimeiden iltojen synkkään syleilyyn. Tänä vuonna nimittäin, aiemmista vuosista poiketen, uutisointimme on valitettavasti yleissävyltään haikeaa ja surumielistä. Pitkäaikainen äänimiehemme Pekka "Kiilistöö" Kiiliäinen on asteittain jättäytynyt ulos työryhmästä.

Syitä tälle valitettavalle teiden erkaantumiselle on lukuisia, mutta merkittävin Pekan mukaan on JARSPIS-yhtyeen palkkauspolitiikka. Pekan taskuihin ei yksinkertaisesti mahdu enää enempää rahaa. Olemme käyneet neuvotteluja aiheesta, mutta työnantajaosapuoli ei ole valmis tässä joustamaan; äänimiehe on saatava työstään riittävä korvaus. Nyt Pekkaa pitävät kiireisenä Teatterikorkeakoulun ääni-opinnot, joiden myötä myös rahantuloa on huomattavasti helpompi estää. Ja kuulemma helpottuu jatkossa entisestään. Hyvä Pekka kuitenkin, ja kiitos 2008-2016!

Plussapuolella todettakoon, että viime aikoina aktiivisena kuljettajanamme toiminut Mikko a.k.a. Amis-Mikko a.k.a. Amis on henkisesti valmistautunut kuljettamaan meitä myös jatkossa. Ja kumpi lopulta onkaan tärkeämpää: matka vai määränpää?

P.S. Olemme vastaanottaneet tiedusteluja, liittyikö tähän teiden erkaantumiseen jotain draamaa. Kiilistöö saattaa tästä jopa loukkaantua, koska nimenomaan ei liittynyt mitään draamaa. Rahaa sen sijaan näyttää Pekalla olevan, kun laittelee facebookkiin kuvia Luoteis-Afrikan saaristosta (Canaria).

Avainsanat: jarspis, punk, punkrock, kaljatunnissa, punkrockallstars

Kuolemme, kuulemma

Keskiviikko 10.6.2015 klo 8.09

jarspis-kuolemme-kuulemma-cover-1500px.jpg

Avainsanat: jarspis, punk, punkrock, kaljatunnissa, kalja tunnissa, punkrockallstars, jarspis's allstars, music

No Help from the Guitar Player - tour

Torstai 30.4.2015 klo 9.56 - Jarspis

Hello. I’m posting this in English, because it’s about our first non-Finland tour ever!

First of all, we like tour names. That is why we always name our tours, even when they are not tours at all. Just a number of shows in a row-ish. For example, the on-going tour is called ‘The Early 80's Speedmetal – tour’ and it lasts from March to July including nine shows. So not really a tour but we still like to call it a tour and we like to name things even more.

Anyway, The Early 80's Speedmetal – tour isn’t the foreign tour I mentioned earlier. It’s a two-show-tour in Estonia, kind a tour inside a tour and it’s different from our regular shows in many ways. Well, mostly in a way that our guitar player Kimmo won’t be joining us for those shows in Tallinn and Tartu :( cause he has to work. That is also one of the reasons we call it the great No Help from the Guitar Player –tour. (Actually we got some help from Kimmo, he told me (Jarspis) how to play a chord in a song cause I couldn’t figure it out (and I changed it anyway cause I couldn’t make it sound right (It’s a really weird chord, it kind a has a F power chord played on higher strings and has a low F#-note added in. Strange.)))

The tour name also references to on-going tour of a great band and good friends of ours who’s tour has one of the coolest tour names we’ve heard. That is of course Jaakko & Jay’s No Help from the Record Label -European tour 2015 (If you don’t know who we’re talking about you should check them out at www.peaceism.net). On the Estonian tour we are kind of like the poor man’s version of Jaakko & Jay with acoustic guitar and drums. I (Jarspis) play guitar and Hessu (Hessu) plays drums as usual. We had a practice yesterday and it sounded fine even though I was really nervous about playing guitar and the deep sound of bass guitar really was missed (really!). Me and Kimmo also played an semi-acoustic show with two guitars in my home town Riihimäki last week and since it was a great success (in a way :D) it gave me confidence.

Anyway part 2, we believe it’s gonna be a great road trip and it’s always fun to bring our music to new people. By the way, if there’re any Estonians reading this, we have all our merchandise (records and t-shirts) in not-five-finger-but-five-euros discount and maybe we’ll even have something special just for you so bring on the cash!

See ya!

15.5. Ülase 12, Tallinn w/ Blossom Hill
16.5. Crocodile Club, Tartu w/ Blossom Hill

Edit: Our friend and driver at the Estonian tour Mikko will also play bass. So we’ll be a three-piece after all.

no_help2.png

Avainsanat: jarspis, punkrock, kalja tunnissa, live, tour

The Early 80's Speedmetal - tour 2015

Torstai 9.4.2015 klo 10.20 - Jarspis

Jaahas, jaahas, keikkaa puskee! On se kivaa. Johan tässä on kaivattukin vähän äksöniä! Käytiin harjottelemassa rokkihommia vähän mun systerin häissä ja helppoa oli. Pro on aina pro, joten eiköhän noilla tulevillakin keikoilla osata jokunen värssy veisata. Ohessa siskon feisbuukseinältä pöllitty kuva, jonka otti Timo Saarinen  

11051844_10153180205631030_4463457262997834968_n.jpg

Tulevilla keikoilla myöskin kaikki merchendise (jota jaksetaan roudata mukana) myydään vitosella kappale! Eli t-paidat, Jarspis's Allstars CD:t, Läpi ovesta CD:t ynnä vinyylit, ja joskus jopa ehkä sulle vähän liian pienet hupparit lähtee mukaan viidellä eurolla per myyntiartikkeli! Että kannattaa tulla. Lisäksi mukana helvetin hyviä bändejä tähän malliin:

18.04. Black Pool, Järvenpää
w/ The Heartburns, The B And The Band, Blossom Hill 

23.04. Red Hot, Riihimäki
prime mover club HUOM! aamuvuoro, eli soitot loppuu klo 22.00

08.05. Oranssi, Helsinki
w/ The B And The Band, Blossom Hill, Blueintheface

15.05.2015 Ülase 12, Tallinn, Estonia
w/ Blossom Hill

16.05.2015 Crocodile Club, Tartu, Estonia
w/ Blossom Hill

03.06. Lepakkomies, Helsinki
w/ Jaakko&Jay, Blossom Hill

12.06. The Lane, Vantaa
w/ The B And The Band, Blossom Hill, Cause A Riot

01.07. Suisto, Hämeenlinna
w/ Jaakko&Jay

P.S. Jos haluut olla sikakovajarspisdiggari, poista keikkagarderobiksi pillis t-paita meidän virallisesta rättikaupasta!

Avainsanat: jarspis, punkrock, kalja tunnissa, live

Perjantai 13. ja paljastusten päivä!

Perjantai 13.3.2015 - Tiedote, vapaa julkaistavaksi

Näppäräkorvaisimmat ovatkin varmasti jo instabookkerista aistineet, että tässä on painettu studion pahnoilla aivan tautisena, ylitöitä ja viikkolepokorvauksia sen kummemmin laskematta. Nyt olemmekin saaneet levy-yhtiömme Vuohi Median pusipäämoguleilta valtuudet tehdä tiedoksenne, rakkaat kuulijat, että JARSPIS-yhtyeen merkityksellisen ja vaiherikkaan historian toisen pitkäsoiton julkistamisen ajankohta sattuu kuin sattuukin nasahtamaan kuluvan vuoden syyskuulle. Ai perkele! Siitä sitten tietysti piruna keikkaa ympäri ämpäri, ynnä muutenkin hyvää ykkösmeininkiä ja -boogieta kera ystävien ja tuttavien.

Eikä siinä vielä kaikki! Jos jatkat lukemista edelleen, alat lähestyä pistettä, jossa sinulle selvinnee, että sopivassa kohtaa hiirenkorvien ja rusketusraitojen välimaastoa pamahtaa virtuaali-intterwebbiin myös audiovisuaaliteos tarkoituksenaan esitellä tulevan levymme herskyvän tanniinista äänimaisemaa kiireisimmille hätäpöksyille, jotka eivät malta odottaa koko sävelkartaston tipahtamista kotikadun riippumattomaan kivijalkalevykauppaan tahi johtavien musiikkipalveluiden hot-this-summer-listoille. Välittömästi tähän kirjoitelmaan tutustuessa ilmeneviin oireisiin suositellaan ulkoisesti nautittavaksi tulevaa levyä jo aiemmin povannutta, aviotonta ja irtosuhteiden sävyttämää eloa viettävää Pillipiiparia, joka viheltelee tinapilliinsä oheisten atk-koodien kätköissä heti tuossa seuraavan nurkan takana. Uutukaista materiaalia saatamme tiputella toki myös elävänä kevään aikana, takuuvarmistetun hittikimaran lomassa kirurgisen tarkan kappalejärjestyksen niin salliessa.

Eikä siinäkään vielä kaikki! Tuttuun tapaan olemme tälläkin kertaa valjastaneet ääni-/video-/kansitaide-/markkinointi-/promootio-talliimme liudan tunnetun maailmankaikkeuden teräksisimpiä ammattihenkilöitä, jotka kuin sattuman oikusta löytyvät hämmästyttävän usein välittömästä lähipiiristämme, hiomaan timanttista taideteosta kuunteluyksikköäsi hiveleväksi kokonaisvaltaiseksi elämykseksi, kuluja ja kustannuksia kaihtamatta. Edellä mainituista tosiseikoista on siis vähintäänkin vaivatonta päätellä luottavaiseen sävyyn, että alkusysäyksen ensi syksyn kaamosagressioihin tulet ammentamaan asiapitoisesta artikulaatiosta, jonka murhaavien riffien ja metronomististen fillien saattelemana vasten kasvojasi sylkee JARSPIS.

Riihimäen seudulla perjantaina 13. maaliskuuta

Jarspis, Hessu & Pikkukimmo

jrsps1.png

Avainsanat: jarspis, punkrock, kalja tunnissa, albumi, levy, vuohi media

Kakstuhattaviistoist ja uudet sivut

Perjantai 9.1.2015 klo 20.56 - jarspis

Juu, hyvää uutta vuotta vaan!

Täräytettiin intterwebbisivutkin ihan uuteen uskoon ja ajattelin vuoden vaihtumisen kunniaks täräyttää pienen välitilinpäätöksen tähän. Pari ekaa kvartaalia tuikin jo kesällä puitua, joten tää on nyt tämmönen puolivuotiskatsaus.

25.07.2014 O'Hara's, Tampere
Rattusta lähettiin lämppäämään, Taistelukala -niminen orkesteri paikalta löytyi myös. Ensimmäistä kertaa ikinä mulla ei ollu mukana mitään soittokamoja lukuun ottamatta, pelkästään päällä olevat vaatteet ja plektra taskussa. Kyllä kesä on kivaa!

03.10.2014 Rokbar, Turku
Rokbaarin pissalaarista valui pissat läpi viemäriin. Alkuasukkaat tiesi kertoa, että edellisen baarin aikaan oli pelkkä viemäri. Basarin etukalvo repesi ja se näytti makeelta. Harmi vaan ettei kuulostanut.

24.10.2014 Jalostamo, Hyvinkää
Varsinaisen GOLDEN SHOWerin lähtölaukaus. The B And The Bandin ja We Are Waitingin kanssa tilattiin taloon niin paljon porukkaa, että heikompia hirvitti ja sisään ei meinannu mahtua. Nastaakin nastempaa!

25.10.2014 Bar Loose, Helsinki
Loosen keikat bookkaa sama Jussi kuin Jalostamonkin, ja edellispäivän sukseesta ilahtuneena hän järjesti bäkkärille jaloviinaa! Luulen, että Teemu joi sen.

21.11.2014 Black Pool, Järvenpää
Bäkstagella oli oma biljardipöytä ja muutenkin ehkä maailmankaikkeuden isoin bäkkäri. 

28.11.2014 Ruma, Tampere
Mielenkiintoinen kuvio, keikat alko jo yhdeksältä ja bändien plus kamojen piti olla ulkona viimeistään klo 23.00. Ei varmaan ihan onnistuttu, mutta melkein. Kimmo ja Pekka söi mustaa makkaraa. 

27.12.2014 Lucky Monkeys, Lappeenranta
Huhtiniemi Campingillä ei ollut sijaa majatalossaan, joten majoituimme CitiHotelliin tms. Pysty saunoon kello nolla neljä. Boonusta. Taksikuski oli joko supermukava tai supermulkku, en muista kumpi. Itse jätin shortsit, kaksi t-paitaa ja sukat nättiin pinoon apinan bäkkärille. Lupasivat pitää tallessa seuraavan kertaan.


P.S. Ens viikolla meillä on keikka Tampereella ja se on bändin sadas.

Avainsanat: jarspis, punk, punkrock, kaljatunnissa, kalja tunnissa, punkrockallstars, jarspis's allstars, music, live

JARSPIS <3 TBATB & WAW

Tiistai 2.12.2014 klo 8.56

Olipas nasta syksy pyöriä poikien ja tytön kanssa! Torilla tavataan, golden shower nevö foget!

Kimppailut näiden ystävien kanssa on tältä erää ohi, mutta ei hätää, JARSPIS jatkaa eteenpäin kuin duracel-pupu! Pysy kärryillä keikoista kurkkimalla tonne -->

10661654_10152475835353263_5021445568239875927_o.jpg
Kuvasta puuttuu Ville, koska se meni jazzbaarin.

Avainsanat: jarspis, punk, punkrock, kaljatunnissa, kalja tunnissa, punkrockallstars, jarspis's allstars, music, live

Syssyn keikkoi a.k.a The GOLDEN SHOW(er) -tour

Lauantai 30.8.2014 klo 11.01 - jarspis

Täs ei oo kerinny taas mitään, mut oon mä sentään saanu täytettyy vähän kalenteria. Syksy kun tulee, niin jostain syystä sillon tekee mieli soittaa keikkoja. Ehkä sillon ei oo muuta tekemistä.

Aletaan olla tilanteessa, jossa keikka nro. 100 bändimme uralla alkaa häämöttää, vähän laskentatavasta riippuen. Jos mukaan otetaan kaks akustista keikkaa, jotka soitin yksin ennen varsinaista bändin perustamista, osuu sadas keikka alla näkyvälle listalle. Ja vaikka ei noita harjoitus-vetoja laskettaisikaan, täydentynee listaus tässä vielä sen verran, että satanen saadaan täyteen tänä vuonna.

Piis.

Gsus

03.10.2014 Rokbar, Turku
w/ Cause a Riot, The Phoenix Foundation, Yellow Plague

24.10.2014 Jalostamo, Hyvinkää
w/ The B And The Band & We Are Waiting

25.10.2014 Bar Loose, Helsinki
w/ The B And The Band & We Are Waiting

21.11.2014 Black Pool, Järvenpää
w/ The B And The Band & We Are Waiting

28.11.2014 Ruma, Tampere
w/ The B And The Band & We Are Waiting

27.12.2014 Lucky Monkeys, Lappeenranta
w/ Lowlife Hero & Outsiders

17.01.2015 O'Hara's, Tampere
w/ Jaakko & Jay

Avainsanat: jarspis, punk, punkrock, kaljatunnissa, kalja tunnissa, punkrockallstars, jarspis's allstars, music, live

HIGHLIGHTS OF FIRST TWO QUARTER(-ISH) OF 2014

Keskiviikko 9.7.2014 klo 10.09 - Jarspis

Artists formerly known as Jarspis's Allstars & Paid Piper on Jenkem -tours

10.01.2014 La Barre, Joensuu
Highlight: expected boikien tarjoama autokyyti & majoitus.

24.01.2014 Jalostamo, Hyvinkää
Highlight: lavalle alasti kiivennyt tuntematon mieshenkilö.

jalost.jpg

31.01.2014 Swengi, Järvenpää
Highlight: tipattoman päättyminen asianomaisilta (ei koskenut mua!).

swengi.jpg

26.04.2014 Ala Pispala, Tampere
Highlight: fingerfood & jaloviina on the house!

tre.jpg

02.05.2014 Jalostamo, Hyvinkää
Highlight: KIMMO SÖI PITSAA!!

pitsakimmo.jpg

10.05.2014 Lucky Monkeys, Lappeenranta
Highlight: Huhtiniemi Camping!

senter.jpg

27.06.2014 Provinssirock, Seinäjoki
Highlight: No hei, Provinssirock!

tauko.jpg

check.jpg

05.07.2014 Club Liberté, Helsinki
Highlight: kuuden tunnin venailu & hengailu puistossa soundcheckin ja shöwtimen välillä.

*kuvat on pöllitty lähinnä Maken feisbuukseinältä, osa otettu ite

Avainsanat: jarspis, punk, punkrock, kaljatunnissa, kalja tunnissa, punkrockallstars, jarspis's allstars, music, live

Helmi-Studiosessions 2014

Maanantai 24.2.2014 klo 9.33 - Jarspis

Joo, suunniteltiin vähäsen juttuja ja pamautettiin viikonlopuks stydioon. Seittemää biusaa ois tarkoitus rykiä, julkasuhommat pidetään toistaiseksi salaisuutena.

Työryhmänä meillä on Pekka & Tipi valmisteluissa, Juho varsinaisena äänittäjänä. Tosta ensimmäisen session muistiot.

Lue lisää »

Avainsanat: jarspis, punk, punkrock, kaljatunnissa, kalja tunnissa, punkrockallstars, jarspis's allstars, music, studio

Fools-tour kirjanpitäjän silmin

Tiistai 4.2.2014 klo 12.35 - Jarspis

Aloin muistella tuota viimevuoden keikkarupeamaa, jota levynjulkkarikiertueeksikin kutsuttiin, ja onnistuin kaivelemaan muistini syövereistä muutaman ajatuksen, ja tilinpäätösmateriaalista muutaman (madon)luvun. Tältähän se meininki näytti:

Lue lisää »

Avainsanat: jarspis, punk, punkrock, kaljatunnissa, kalja tunnissa, punkrockallstars, jarspis's allstars, music, live