Fools-tour kirjanpitäjän silmin

Tiistai 4.2.2014 klo 12.35 - Jarspis


Aloin muistella tuota viimevuoden keikkarupeamaa, jota levynjulkkarikiertueeksikin kutsuttiin, ja onnistuin kaivelemaan muistini syövereistä muutaman ajatuksen, ja tilinpäätösmateriaalista muutaman (madon)luvun. Tältähän se meininki näytti:


19.7.2013 Hyvinkää, Jalostamo
ticket sales: 101
record sales: 21

Julkkarikekkerit kaupungin parhaassa keikkaravintolassa. We Are Waiting lämppää, vähän jännittää, kun kympiltä (waw:in showtime) ei oo ketään missään. Mutta pojat kiipee stagelle, Jaakko kiljasee kaksiviivaisen C:n ja tupa täyttyy kuin taikaiskusta.


2.8.2013 Järvenpää, Swengi
ticket sales: 100+
record sales: 11

Jokelalaisen Kadun Kieli – festivaalin ennakko klubi kaupungin parhaassa keikkaravintolassa. The B And The Band järjestää ja päälliköi, Ruokahipit tarjoilee kotitilan herkkuja ja Aintuse-yhtyeen basisti-laulaja väittää tosissaan, että Danelectro-basso on pätevä ja laadukas. Tapahtuma on (käsittääkseni) lähes Sold Out, ja meidän jälkeen soittaa Sold Out.


16.8.2013 Jamppa, Club70's
ticket sales: ~40
record sales: 1

Taas Järvenpää, tällä kertaa vähän hc:mpi ympäristö Jampan lähiössä. Ruokailureissulla alkuasukas pysäyttää meidät ostaakseen neloskaljaa, pilvee tai sieniä. Valitettavasti meillä ei ole myydä. Ehdotamme kolmoskaljan ostamista viereiseltä ärrältä, mutta ei kuulemma kelpaa. Keikan aikana ihmiset haluavat jostain syystä väkisin daivata kiipeämällä suppasen päälle ja hyppäämällä kavereiden käsivarsille ällistyttävän kyseenalaisen näköisesti.


24.8.2013 Lappeenranta, Lucky Monkey's
ticket sales: 10+
record sales: 1

Tavataan Lappeenrannan ainoa JARSPIS-fani keikalla. Aloitetaan jekuttamiskäytäntö TBATB:n kanssa. Ihan paskoja jekkuja puolin ja toisin muuten so far.


4.9.2013 Helsinki, Bar Loose
ticket sales: 19
record sales: 4

Keikka on Loosessa, arkena ja kaikki ennakkosuunnittelu on mennyt päin persettä. Kaikki bändit on perunu, paitsi TBATB. Mennään kahdella autolla. Minä ajan toista, mutta en (taaskaan) tee siitä numeroa.


20.09.2013 Jyväskylä, Rentukka
ticket sales: 11
record sales: 0

Vuokra-auto, hotellimajoitus ja keikka tyhjälle salille. Ei jääny paljon kotona kerrottavaa.


28.9.2013 Helsinki, Club Liberte
ticket sales: 45
record sales: 4

Blossom Hill ei soundcheckaa, koska laulaja on lätkämatsissa. Lifeline Lost ei tule, koska ovat kipeänä. Ravintolassa on kaksi peräkkäistä live rock musiikki tapahtumaa. Kukaan ei tule päästämään muusikoita sisälle ravintolaan sovittuna ajankohtana. Mikä tässä voi mennä pieleen?


12.10.2013 Helsinki, Sture 21
ticket sales: 7
record sales: 2

Kaikkien aikojen pienin yleisö keikallamme!


25.10.2013 Helsinki, Henry's Pub
ticket sales: 150+
record sales: 5

Helsinki Music Marathon ilmaistapahtuma, Henry’s pubissa veto. Minä ja Hessu matkustetaan mennen tullen junalla, kotimatkalla on lähellä viimeisestä junasta myöhästyminen, mutta pro on aina pro!


1.11.2013 Riihimäki, Ravintola Escape
ticket sales: 30
record sales: 7

Mun kotikaupunki. Edellisen kerran tässä baarissa tunsin henkilökohtaisesti kaikki paikalla olleet. Tällä kertaa vähemmän porukkaa, mutta enemmän tuntemattomia. Eli kaikki mun kaverit: Mitä vittua?


9.11.2013 Kerava, Wanha Weijari
ticket sales: 150+
record sales: 1

Eniten jengiä keikalla, mutta koko kiertueen paskin fiilis jostain syystä. Syvät ennakkoluulot Keravaa kohtaan vahvistuvat.


29.11.2013 Kerava, Cafe Intro
ticket sales: 40
record sales: 3

Syvät ennakkoluulot Keravaa kohtaan häviävät. Ihan mahtava päätöskeikka, paitsi että joudutaan ostamaan pari laulumikkiä. Mutta rahaa on, hei!

 

-Jarspis

Avainsanat: jarspis, punk, punkrock, kaljatunnissa, kalja tunnissa, punkrockallstars, jarspis's allstars, music, live