Ravintola Musta Kupla, Järvenpää

Sunnuntai 28.10.2012 klo 15.57 - Pikkukimmo


Pääsimme kerrankin lähtemään ajoissa liikkeelle, ja kerrankin olimme aikataulussa. Tämä varotoimi sen vuoksi, ettemme olleet täysin 60 %:n varmoja siitä, missä illan esiintymisareena sijaitsisi. Mutta onneksi bändissämme on henkilö, joka tuntee Järvenpään kadut ja kujat kuin omat taskunsa: Jarspis. Hänen Järvenpää-tuntemuksensa ansiosta löysimme perille laakista pientä sightseeing-kierrosta unohtamatta.

Olimme perillä klo 18-19 aikoihin. Paikalle päästyämme allekirjoittaneelle tuli selkäpiitä karmiva flashback-tuntemus taannoisesta Tervakoskella vierailustamme. Tuntemusta tuki yleisöltä soundcheckin aikana saamamme palaute äänenpaineen balanssista: kaikki oli liian kovalla. No surut pois ja pientä demppiä kaikkiin pelteihin ja jääkiekkokypärät päähän illan keikalle.

Checki tehtiin nopeasti alta pois, jotta baarissa saman illan aikana pidetty pokeriturnaus pääsi alkamaan. Kävimme pitsalla. Siihen kulutetun ajan jälkeen jäi vielä 3-4 h aikaa tuhlattavaksi ennen keikan alkua. Olimme kuolla tylsyyteen, kunnes yksi baarin omistajista tuli enkelin lailla tiskinsä takaa ja ohjasti meidät jumalten seurapelin ääreen.

Shuffleboard.

Jumalten seurapeliä pelaten kera jumalten nektariinia nauttien vietimme nuo loppujen lopuksi vähäiset tunnit ennen keikkaa, jonka melkein jo unohdimme pelin tuoksinassa. Kokoomuslaisen oikeistolaisjoukkueen sinisine kiekkoineen muodostivat teoreetikkoveljekset Hesus ja Pekus Pikkukimmon ja Jarspiksen muodostaessa vasemmistolaisjoukkueen punaisine kiekkoineen. Joukkueiden taktiikatkin näyttivät määräytyvän joukkueiden kiekkojen värien mukaan; Pekus ja Hesus keskittyivät voiton ja tuloksen tavoitteluun, kun taas Jarspis ja pikkukimmo keskittyivät voiton tavoittelun sijaan hyvään fiilikseen ja oikeanlaisen tunnelman luomiseen iloitsemalla itse pelaamisesta juhlien myös joukkueen epäonnistuneempia heittoja.

Ja kuinka turnauksessa kävikään? Hyvä ja reilu meininki voitti tuloksen tavoittelun erin 4-2! Vasemmisto voitti oikeiston! Pohjois-Korea pääsi Etelä-Korean niskan päälle! Neuvostoliitolla oli isommat ydinpommit kuin jenkeillä! Itä-Saksan muuri oli korkeampi kuin Länsi-Saksan! Eläköön työläisten itsehallinto ja suora demokratia! Hallelujaa!

Pakko saada shuffleboard treenikselle.