Aamupalakiertueen muistelmat

Maanantai 6.5.2013 - Jarspis


Aika: 22.2.2013
Lokaatio: Ravintolalaiva Wäiski, Helsinki

Äärimmäisen hämmentävä rundi jo lähtökohdiltaan. Meidän soitot huvudstadissa on aina olleet äärimmäisen harvinaisia, satunnaisia ja ne on aina menneet ns. vituiks. Autot on hajonneet, tekniikat pettäneet, on turvauduttu tuuraajiin (koska helsinki osaa teloa meidät preventiivisesti), sekä ajettu kolari. To name a few. Tällä kertaa nuo kolme kirottua kirjainta, H – K – I, on raapustettu kalenteriin yhä uudestaan ja uudestaan. Todellinen draamahan vaatii kolme toistoa.

Saavumme rikospaikalle siis hyvinkin pelonsekaisin tuntein. Mitä tällä kertaa voikaan tapahtua? Ei mitään! Uskomatonta! Kaikki menee hyvin. Mikäli jätetään huomioimatta, että ruokaa, juomaa tai muita fasiliteetteja ei ole ja promoottori säätää tuhannen päissään seuraavan päivän keikkojen tekniikkaa vielä aamuyöllä. Mutta me toimimme. Me selviämme! Uskomme kirouksen murtuneen.

Aika: 23.2.2013
Lokaatio: Swamp Music, Tampere

Ionisoidumme kotikulmille vasta aamuyön pikku tunneilla, joten minun viimeiseksi leposijakseni siunaantuu treeniksen sohva. Lähtö Tampesteriin siintää melko välittömässä lähi-nykyisyydessä, joten ylös on kömmittävä jo kympiltä. Kahvia ei tietenkään ole. Aamu käynnistyy siis lompsimisella Lidliin ja takas.

Soittelu (edelleen humalaiselle) promoottorille paljastaa, että säätö on pahasti kesken, mutta ratkennee. Mitä se mulle kuuluu, joten päätän etten stressaa (virhe!).

Saavumme Swamppiin about just tasan kolmelta, eli sillon kun pitäs alkaa vetää. The B And The Band ei kuitenkaan ole vielä paikalla, joten tavallaan ME emme myöhästy.

Nelisen biisiä sisältävä akustinen vetomme on hämmentävä. Mua jännittää, ja vaikka akkari on käsissäni lähinnä perkussiivinen rytmisoitin, onnistun täpinöissäni sijoittamaan kappaleisiin muutamia ihan uusia sointuja. Homma pysyy kuitenkin kivasti läjässä ja palkaksi saamme poistolevyjä. Otan Frenzal Rhombia.

Aika: 23.2.2013
Lokaatio: Telakka, Tampere

Kulutamme alkuillan syöpöttelemällä italialaisittain ja juopottelemalla tamperelaisittain. Matkalla halki kaupungin kohtaamme (todennäköisesti) uhkaavan tilanteen. Päällekarkaajan kondis vain aiheuttaa informaatiokatkoksen, eivätkä perimmäiset tarkoitusperät siksi aukene meille. Jotain päähän lyömisestä hän haastelee.

Todellinen dilemmavyyhti odottelee kuitenkin telakassa (vai telakalla?). Ruoat on syöty, kaljat on juotu, aikataulut on munittu ja soitot tulee kuulematta liian kovaa. Puran säädöstä aiheutuvaa pahaaoloa yleisön joukosta löytyvälle Jaakko&Jay -yhtyeen Jaakolle, sekä alakerrassa levyjä soittavalle Hannibal Starkille. Tämän mainitsen, jotta lukijalle välittyy tieto ystäväpiiriini kuuluvista ”julkisuuden henkilöistä” :)

Käsittämättömällä tavalla kaikesta selvitään, ja onnistumme kiskomaan timanttisen, joskin lyhyehkön, punkrockshown. Yöksi kömmimme B And The Bandin poikien kainaloihin promoottorin kämpille. Last men standing -tilanteessa pari yövierasta ampuu ilotulitusraketin ulos keittiön ikkunasta. Pelonsekaisen horroksen läpi kuulemme rakettiryhmän menettävän oikeutensa yöpymiseen kohteessa.

Aika: 8.3.2013
Lokaatio: Nosturin Alakerta, Helsinki

Reissu, joka todistaa kirouksen murtuneen. Perusmeininki. Ei vastoinkäymisiä. Ei mitään mullistavaa. Nämä jäivät mieleen:

- mysteeri-hampurilaispihvi. Kanaa vai kasvista? No one knows.

- Sold out – yhtyeen virhe-lippis. Väärinsoittajan häpeähattu.

- Resonoiva ilmastointiputki, jonka pekka korjaa.

- Matkaeväspullon tiskin alta ostamisen epäonnistuminen. Ehkä ihan hyvä.

Aika: 16.3.2013
Lokaatio: Club Liberte, Helsinki

Heti viikon päästä uudestaan hesaan. Omituista. Kolmesta bändistä me olemme poikkeuksellisesti ainoana ajoissa. Jopa niin ajoissa, että edellisillan bändin kamat on edelleen stagella. Eniten myöhässä on auto-ongelmien kourissa painiskeleva TAX. TAX tuo rummut, joten soundcheck on poikkeuksellis-tyyppinen. Paikalla on kuitenkin jopa KAKSI ammattimaista miksaajaa, sekä Pekka että talon, joten soundi on pro ja keikat alkavat ajallaan.

Kaikille lienee selvää, että jos Fender ja Gibson tappelis, Lemmy voittais.

Aika: 23.3.2013
Lokaatio: Bar Zoom, Hyvinkää

Kulttuuri goes bar on koko hyvinkään keskustan kattava vitusti-pändejä-baareissa -tapahtuma. Zoomissakin kuus pändiä, meidän backline ja soittoaikamme klo 01.00. Roudaus, checki ja ruokailu on hoidettu noin klo 19.00, joten aikaa on tapettavaksi. Paitsi Pekalla, joka miksaa koko illan. Niinpä Kimmo lähtee kotiin saunomaan ja minä painelen Hessulle katsomaan youtubea.

Ennen keikkaa kurkimme Zoomissa kolmen tai neljän pändin vedot, joista paras on tietenkin ystävämme Boa. Hämärän peitossa on kuitenkin, soittiko Boa setin alussa yhden vartin mittaisen biusan, vai useamman lyhyemmän putkeen?

Meidän veto on kiertueen paras, vaikka muistankin ajatelleeni samoin useankin keikan päätteeksi.

Aika: 29.3.2013
Lokaatio: O'Haras's, Tampere

The B And The Bandin kanssa Tampereella. Taas. Minä saan päänsäryn ja soitamme päin persettä. TBATB on kova.

Juonimme yhteisiä salaliittoja tulevaisuuden varalle, joita ei ihan vielä uskalla paljastaa. All in good time. O'Hara'sin välittömässä läheisyydessä sijaitsevan Big Titsin innoittamana keksin kuitenkin JAS+TBATB kimppakierueelle nimen, THE GOLDEN SHOW(er) -tour. Kukaan muu ei kuitenkaan pidä sitä hauskana, joten saatan nimetä siten seuraavan jarspis-kiertueen.

Aika: 19.4.2013
Lokaatio: Korona, Järvenpää

Viimonen keikka on Järvenpään Koronassa. Ihmisiä on niin paljon, ettei meinaa sekaan mahtua. Osa on tietty saattanut tulla katsomaan myös PÄÄ KIItä.