@ Live Rock Cafe, ja todellankin LIVE ROCK!

Lauantai 25.12.2010 - Jarspis

Homman nimi oli veto Harjavaltalaisen festivaalin ennakkoklubilla kuukausia ennen varsinaista tapahtumaa. Kimmo oli nakitettu kuskiksi, ja crewn vahvuus oli ainoastaan 1+2 elikkäs bändi.

Menomatka oli, pitkä, mukavahko ja täynnä pissataukoja, sillä kronologisesti keikka sijoittuu aikaan kauan ennen kolmen kaljan sääntöä. Matkan aikana sovitimme iltaa varten reggaeversion aatekaupasta, jota emme tietenkään varsinaisesti kokeilleet ennen keikkaa.

Lue lisää »

Pikkujoulut 26.11.2010

Perjantai 24.12.2010 - Pikkukimmo

Rakas päiväkirja.

En ole kirjoittanut sinulle vähään aikaan. Tällä kertaa syynä on se, etten ole uskaltanut avata tuota muistin kirottua pimeyden arkkua. Sitten se avautui itsestään, ja sitä myöden oli minunkin avauduttava.261120101521.jpg

Lue lisää »

3.11.2010 @ Suisto klubi, Hämeenlinna

Torstai 23.12.2010 - Pikkukimmo

Rakas päiväkirja.

Ensin pyydän sinulta anteeksi sitä, että on kulunut pitkä tovi siitä, kun viimeksi kirjoitin sinulle (vai onko oikea muoto ”sinuun”? toim. huom.). Se ei johdu siitä, että olisin suuttunut sinulle, tai ettei minulla olisi ollut aikaa, vaan koska minulla ei ole ollut sinulle mitään kerrottavaa. Mutta nyt siihen tulee muutos, sillä minulla on varsinainen jymyuutinen, kuten roskalehtien ns. toimittajat asian ilmaisisivat. Mutta pidemmin ja sekavin puhein mennään asian ytimeen kierrellen ja kaarrellen maisemia katsellen.

Lue lisää »

Häähumu Jarspiksen sanoin

Perjantai 5.11.2010 - Jarspis

pict4018.jpgJarspis’s Allstarsin maine vuoden 2008 tiukimpana partybandinä ei selvästikään ole laantunut vuonna 2010. Tämä on analysoitavissa siitä faktasta, että meidät tilattiin aitoihin naimisiinmeno-häihin soittamaan meille ah niin luontaista punkrockmusiikkia. Coverpainoteinen, kaksi settiä sisältävä esiintyminen oli sovittu jo vuotta aiemmin, joten harjoitteluaikaa oli riittävästi. Hääpari ei kuitenkaan painostuksesta huolimatta esittänyt kuin kaksi toivekappaletta, joten otimme vapauden soittaa mitä halutaan ja kuinka lujaa tahansa. Oletamme näet, että tilaaja on ennakkoon tutustunut ohjelmistoomme sekä desipeleihin ja -vehkeisiin.

Lue lisää »

Häähumu Kimmon sanoin

Torstai 4.11.2010 - Pikkukimmo

Rakas päiväkirja.

Oli jälleen aika pakata kimpsut ja kampsut ja suunnata keikalle. Tällä kertaa Hämeenlinnan vanhalle VPK:n talolle, jossa viihdyttäisimme häävieraita. Normaalisti hääkeikkoja emme tee, mutta tällä kertaa saimme sellaisen tarjouksen, josta emme yksinkertaisesti voineet kieltäytyä.

pict4016.jpg

Lue lisää »

Eka keikka, Cantina

Perjantai 8.10.2010 - Pikkukimmo

Rakas päiväkirja.

Se oli jännittävä ilta. Jokainen meistä oli niin sanotusti täpinöissään; ”tänä iltana on ensimmäinen keikkamme” pyöri meidän jokaisen pääkopassamme. Jännitti, jopa ehkä pelotti hieman, mitä ilta olisi tuomassa muassaan.

Lue lisää »

Tapahtui studiolla 21.8.2010

Maanantai 23.8.2010 - Pikkukimmo

Rakas päiväkirja.

Tämän levyn äänittäminen tuntuu jo kovin raskaalta. Kuin kiveltä jota raahaamme puhki kuluneella ahkiolla pitkin asfaltoitua tunturia kohti lakea. Lähdimmekö liian aikaisin juoksemaan liian kovaa? Jaksammeko maaliin asti? No, kautta Isä-Perkeleen, totta kai. Yhtä varmasti kuin toinen nimeni on mulkku.

Lue lisää »

Studiopäiväkirja

Sunnuntai 22.8.2010 - Jarspis

Päivä1, marraskuu 2008

Ajan kesken duunireissun Kotkasta treenikselle Hyvinkäälle demottamaan 13 tai 14 biisiä. Soitetaan livenä, mutta ihan kaikki ei mene ykkösellä.

Lue lisää »

Talvipäivä Hyvinkäällä

Lauantai 21.8.2010 - Jarspis

Tikulla silmään joka vanhoja muistaa, yritän silti. Kaunis tammikuun iltapäivä, hankien hohde ja unelma rocktähteydestä. Roudasimme rojuja hyvinkääläiseen bar zoomiin, joka sijaitsee vittumaisesti toisessa kerroksessa. Rappujen ravaamisen lomassa huomasin kuitenkin ilokseni, että illan avaava Bullet Court oli saapunut paikalle, ja Lappeenrannan huomaavaiset pojat ja tyttö osallistuivat muitta mukinoitta työn raskaan raatamiseen.

Lue lisää »

Kotikaupungin festarit

Torstai 5.8.2010 - Jarspis

p7090326.jpgRiihimäki Rock on Riihimäellä järjestettävä kaksipäiväinen festivaali, jonka toisen päivän ensimmäisenä esiintyjänä vuonna 2010 toimi Jarspis's Allstars.

Olin liikkeellä ajoissa perjantaipäivänä ja vein rockiin paitojamme myytäväksi (joita ei mennyt yhtään), sekä hakemassa artistipassimme ym. sälät pääkallopaikalta.

Lue lisää »

PAHUUS ASUU TERVAKOSKELLA part II - Piippurock 2009, Tervakoski

Torstai 10.6.2010 - Pikkukimmo

Rakas päiväkirja. Edellinen keikka Tervakoskella oli ajanut asiansa;

p7090264.jpg

Lue lisää »

Pahuus asuu Tervakoskella

Keskiviikko 9.6.2010 - Pikkukimmo

Rakas päiväkirja.

Siinä päivässä oli jotain outoa. Tunsin sen selkäytimessäni. Jo heti aamusta oli erittäin kuuma vaikka oli vasta huhtikuu. Ylösnoustuani, kahvinkeittimen ladattuani, uskalsin katsoa lämpömittaria, jonka viisari sojotti 22 celsiusasteen tuntumassa vakaasti kuin aamuvirtsan pönttöön sihtaamista huomattavasti vaikeuttava paisuvainen.

p4170359.jpg

Lue lisää »

Lämpättiin Vandaalit tammikuussa 2009

Tiistai 8.6.2010 - Jarspis

pict2605.jpgHäkli Vandaaleista laitteli mulle sähköpostia siinä tammikuun alussa. Niillä oli kiertue menoillaan ja Riksun keikka tulossa, ja ne halusivat paikallisen supportbändin paikalle. Meillä oli kotikulmilla pari muutakin keikkaa siinä tulossa, mutta lupauduttiin kuitenkin menemään myös bar Escapeen täräyttämään nopee setti. Keikkaliksaksi sovittiin vaan bissee, mikä sopi meille kun voitiin vetää niiden backlinellä. Ei ollu siis paljoakaan roudattavaa.

Lue lisää »

La-la-la-lappeenranta

Maanantai 7.6.2010 - Jarspis

pict2566.jpgMikähän siinä on, että kun menee keikalle Itä-Suomeen, juodun bissen määrä on ihan käsittämätön. Varsinkin mulla on todella huono viinapää, enkä siksi montaa tuoppia ennen keikkaa yleensä juokkaan. Me ajeltiin kohti Lappeenrantaa tammikuussa -09, Kimmo ajoi ja me dokattiin Heikin kanssa koko matka. Oltiin silti täydellisyyttä hipovassa soittovedossa kun keikka koitti.

Lue lisää »

7.5.2010 @ Pelikenttä w/ Mugshot

Sunnuntai 6.6.2010 - Pikkukimmo

p5140422.jpgRakas päiväkirja.

Eilen meil oli yhteiskeikka Turun ja Raision muksujen kanssa. Ilta oli yhtä shamppanjalasien kilistelyä, pelikoneen tuplauslaulua ja rumien ihmisten karsimista kauniista, koska me ei tykätä kattoo lavalta käsin rumia ihmisiä. Jos siis olit siellä, niin tiedät kumpaan ryhmään kuulut.

Lue lisää »

Keikkareissun ABC

Keskiviikko 5.5.2010 - Jarspis

Eli mitä matkalle mukaan...

Lue lisää »

Keikkapäiväkirja joltain keikalta

Tiistai 4.5.2010 - Jarspis

Meillä oli keikka jossain, mutta mä en kuollaksenikaan muista missä. No mua tietysti kuitenkin jännitti ihan älyttömästi, kuten aina. Me oltiin siinä soiteltu jokunen biisi ja yleisöä oli aika vähän, mutta ne oli sitäkin aggressiivisemmin messissä. Eli stagelle kömpi jatkuvasti jos jonkin näköistä hiihtäjää heilumaan ja huojumaan.

Lue lisää »

Pub Hopea Harakka w/ St. Bismarck 27.2.2010

Maanantai 3.5.2010 - Pikkukimmo

Rakas päiväkirja.

Tänään se päättyy; meidän yhteinen ja raskas kiertuetaival yhdessä seinttareiden kanssa, mikä onkin ihan hyvä asia, sillä ei me oltais enää niitten naamoja jaksettu katsellakaan eikä niitä voi koko ajan vaatia pitämään paperipusseja päissään. Sitä paitsi nekin alkaa vituttaa. Kuskiksi/roudariksi saatiin tällä kertaa pikkuveljeni IsoMika. Which was nice.

Lue lisää »

Medicin Man, Hyvinkää

Lauantai 1.5.2010 - Pikkukimmo

Rakas päiväkirja.

Mikäli koskaan aiot järjestää musiikkitapahtumaa, niin älä ikinä tee sitä niin kuin bändimme rakkaan kotikaupungin vähemmän rakkaassa naapuri- sekä minun ja Hessun kotikaupungissa ensimmäistä kertaa pidetty Kulttuuri Goes Baari (KGB)-tapahtuma järjestettiin.

Lue lisää »

Bändin historia

Keskiviikko 20.1.2010 - jarspis

Vuonna 2007, kirjan ja ruusun päivänä, olin katsomassa Samae Koskisen akustista keikkaa Riihimäen kaupunginkirjastossa. Ajattelin siinä mielessäni, että toihan on makeeta, ja että kyllähän mäkin voisin vetää tollai, olihan mulla vaikka mitä biisejä. Kävikin sitten niin, että rykäisin Hymypojan itekseni akkarilla säestäen valkeakoskella Työväen musiikkitapahtumassa vielä samaisena kesänä. No ei toiminut. Ei menny niinku elokuvissa.

Jonakin heikkona hetkenä olin kuitenkin lupautunut lämppäämään Asan keikkaa tammikuussa 2008, joten aloin miettiä, kuinka saisin esiintymiseen edes hiukan lisää sävyjä. Pyysin aluksi LauriRappingVantaanjokea (joka järkkäsi ko. tapahtumaa) taustalaulamaan ja pienen palaveeraamisen jälkeen keksittiin että se soittaa myös "perkussioita", elikkäs congarumpua. Myöhemmin, ensimmäisten treenien aikana selvisi melko nopeasti, että Laurin rummun soitto sujui kyllä, muttei laulaminen yhtä aikaa.

Viime tipassa, eräässä gaala-illassa todistamani esiintymisen seurauksena keksin jallittaa toista kitaraa soittamaan ja taustoja laulamaan Haaken Jannen, jonka avustuksella keikasta ei tullut fiaskoa. Vedettiin muuten kappaleet Hymypoika, Pahaa Huomenta ja Poika, sekä coverina Outkastin Hey Ya.

No joka tapauksessa, emme ehtineet treenata juurikaan ennen tuota keikkaa, joten ajattelin tehdä jätkille (tai ainakin Laurille, Jannea en vissiin vielä siinä vaiheessa ollut pyytänyt völjyyn. Itse asiassa Jannen kanssa biisit treenattiin vain kerran, keikkapäivänä.) demon vedettävistä biiseistä, jotta jäis päähän. Itselläni sattui olemaan hyvin aikaa, sillä olin hetken aikaa vapaa päivätöiden kirosta. Lisäksi jo silloin enää tekohengityksellä elävän Suruvirne-yhtyeemme laulaja Kimi ja rumpali Hessu olivat Thaimaassa elbaamassa, joten treenikselläkään ei ollut ruuhkaa.

Siinä kappaleita akkarilla äänitellessäni tulin pohtineeksi, että miltähän mahtaisi kuulostaa, jos tykittäisi ralleihin vähän särökitaraa ja rokkirumpuja. Soittelin parit rumpusamplet ja -loopit koneelle ja kasailin rumpuraidat Hymypoikaan, Läpi Oveen, Pahaan Huomeneen, Pakkaseen ja Poikaan. Tarkoitus oli, että soittelen kitarat ja bassot biiseihin ja laulan ne, ja soitan lopuksi rummut. Koska en ole kaksinen rumpali, ajattelin harjoitella joka päivä demo-sessioiden alussa esim. puolisen tuntia. (kävin siis äänittelemässä, säätämässä ja neppailemassa lähes joka päivä noin kuukauden ajan. Yksinäistä puurtamista.) No, rumpaloinnista ei tullut yhtään mitään, ja koska elämänohjeeni on tuttu Simpsoneista; if something's too hard, it's not worth doing, luovutin heti alkuunsa.

Muutamina päivinä törmäsin treeniksellä Kimmoon ja Jugiin, jotka demottivat uutta Paska Jänis -materiaalia. Nakitinkin ohimennen Kimmon soittamaan rummut biiseihin, sekä Pakkaseen vielä munan kovan kitarasoolon. Kimmon rummuttelun innoittamana täräytettiin narulle vielä Aatekauppa. Thaimaasta kotiuduttuaan myös Hessu kuunteli kappaleet, ja totesi biisien olevan hyviä, mutta ehdotti pientä masterointia, koska ne soundas niin kurjalle. Toisin sanoen Hessu miksas kaikki biisit kokonaan uudestaan.

Tuosta demosta laskettiin ihmisten ilmoille (eli myspaceen), ensimmäinen näyte Jarspis's Allstarsin musiikista ja myöhemmin levitykseen päätyi myös superharvinainen, ilmaiseksi ihmisille jaettu "Huomisen Uutisii" cd-r. Ne harvat jotka omistavat yhden noista viidestäkymmenestä lätystä (ja jotka on varmaan kaikki meidän kavereita) ovat ehkä huomanneet, että takakannen mukaan mitään bändiä ei tuolloin vielä ollut. Itse asiassa cd-r näki valon vasta syksyllä 2008, jolloin bändi oli jo perustettu, mutta olin painattanut kannet jo keväällä. Miksaus "vähän" viivästyi suunnitellusta aikataulusta. Samaisista demoista on jakoon mennyt myös lyhyempi, kolmen biisin cd-r, jota mulla ei nyt tunnu missään olevan, mutta muistaakseni se on nimeltään ytimekkäästi promo-cd 2009.

Kevään 2008 aikana päätimme lopulta laittaa Suruvirneen jäihin, ja samassa rytäkässä sekä Kimmo että Hessu ilmaisivat halukkuutensa soitella Jarspis's Allstars -matskua. Tuossa vaiheessa soittelu oli enemmänkin terapiaa ja ajankulua, kuin vakavaa bändeilyä, ja ainakin Kimmo ja minä soiteltiin muissakin kokoonpanoissa. Tuolloin mielsin koko homman muutenkin vain omaksi sooloprojektikseni. Jätkät toivat kuitenkin musiikkiin niin paljon omaa näkemystään, ja Kimmo alkoi heti myös säveltää, jolloin kokonaisuudesta muodostui ihan oikea yhtye vähän niin kuin puolivahingossa.

Aloitimme treenaamisen kimpassa joskus maalis- tai huhtikuussa 2008, ja treenitahti oli about kahdesti kolmessa viikossa. Lupauduimme soittamaan ensimmäistä (ja ainakin toistaiseksi viimeistä) kertaa järjestettävässä rmkfest-tapahtumassa Riihimäellä elokuussa 2008, joten treeniaikaa tuntui olevan riittävästi. Kyseinen tapahtuma aloitti muuten koko sen jälkeistä "uraamme" seuranneen kirouksen. Rmkfestissä nimittäin soittopäivä vaihtui pariin kertaan, soittopaikkaa veivattiin edes takas, ja illan soittoaikataulutkin löysivät lopullisen muotonsa vasta samana iltana. Samana iltana tapahtumassa esiintyivät myös tässä tarinassa jo aiemminkin mainitut Asa jätkäjätkineen ja Samae Koskisen taikabändi.

Sattui kuitenkin niin, että Hyvinkääläisessä Cantina-kapakissa juhlittiin avajaisia omistajan vaihdoksesta johtuen, ja Hessun kontaktien myötä Jarspis's Allstars maailman ensi-iltaa juhlittiinkin noissa kekkereissä 28.7.2008. Jo tuona samaisena iltana ravintolan takahuoneessa juonittiin yhteiskiertuetta illan toisen esiintyjän, Tallahazzien (nyk. St. Bismarc) kanssa. ”Quitin our day jobs” -kiertue toteutui kuitenkin vasta talvella 2010, ja onnistui muuten ali odotusten!

Huolimatta siitä (tai ehkä jopa sen takia?), että soiteltiin vain soittamisen vuoksi, musiikkimme levisi, jos ei nyt kuin kulovalkea, niin ainakin kuin pissa vanaveteen pitkin Internetiä. Keikkapyyntöjä tulvi ovista ja ikkunoista vähän joka sormelle. Siinä vaiheessa jätimme pikkuhiljaa muut yhtyeet jossa soitimme ja aloimme vakavissaan keskittyä punkrockiin.

Marraskuussa 2013 lyhensimme bändin nimen nykyiseen muotoonsa JARSPIS.

   Lähihistorian jälkipolville kirjannut,
      niin tarkasti kuin muisti sallii

 

     Jarspis

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »